Idag blev det lowcarb tunnbrödsrulle med köttfärsröra, machesallad, tomat och turkisk yoghurt. Tunnbrödsrullen är gjord på ägg, äggvita, fiberhusk och mandelmjöl och smakade väl inte speciellt mycket om än alls men tillsammans med tillbehörden blev det jättebra. Köttfärsröran var bara köttfärs, rödlök och paprika som jag kryddade med allroundkrydda och vitlökspulver. Machesallad, skivad tomat och en klick turkisk yoghurt till. I'm in heaven!
Idag är det påskdagen och vi gick upp vid 08:00 tiden - det var svårt att sova längre då solen lös upp hela sovrummet men jag vaknar mer än gärna upp till att solen skiner sådär! Jag och Noah gick ut och fixade frukost till familjen och efter ett tag kom Ingo och Alva också upp. Under förmiddagen åkte vi till Babyproffsen och inhandlade en ny sittvagn - en Emmaljunga Scooter S, limefärgad, otroligt snygg, lättkörd och blir liten när man fäller ihop den och till det en ståplatta. Our new best friend. Nu när vädret är bättre tänkte jag börja gå till dagis igen om morgnarna och sen vidare till skolan så slipper vi köra så mycket. Vi passade även på att köpa present åt Alvas dagiskompis som snart fyller år och nästa helg ska hon ha 4 års kalas - tur att 4 års kalaset och systerdotterns dop inte krockar. 
 
När vi kom hem klädde vi på oss och gick en lång härlig promenad i solskenet och invigde såklart den nya vagnen. Ett snabbt stopp hos en utav mina andra bästa tjejkompisar - Frida och henne har jag känt sen jag gick i 7e klass, vi gick i samma klass under hela högstadiet. Alva fick hälsa på hennes kanin Ninja och om hon blev kär i honom, "mamma jag vill ha en sån" tror jag det.. 
 
Promenaden fortsatte och barnen somnade och sov gott sista biten hem. Måste säga att det var mycket skönare att gå med vars en vagn än att köra den stora syskonvagnen - annat var det när dom var mindre och inte vägde så mycket. Inte för att dom väger speciellt mycket nu heller men skillnad är det. 
 
 
Såhär ser min frukost ut som jag ätit under ett par veckor nu - det är turkisk yoghurt 10 % med skivad banan, jordgubbar och müsli med banan, kokos och mango. Förut åt jag alltid havregrynsgröt med quinoa och lite kanel men jag känner att jag inte håller mig lika mätt längre så jag ville skifta lite. Jag älskar den här frukosten, ser fram emot den varje morgon och så en kopp grönt te till det som jag försöker dricka till varje måltid numer. 
 
Med flätor i håret och mormors klänning från när hon var liten
(50 år gammal klänning) och cremefärgade strumpisar
 
 
 
Grillad kyckling, grönsallad och kall romsås
Igår var det påskafton och jag började dagen med en powerwalk - som jag längtat! Jag gick i 45 minuter. När jag kom hem dröjde det inte lång tid förrän Lina kom förbi - för er som inte vet är Lina en utav mina bästa kompisar och har följt mig sen vi gick i åttonde klass. Lina vet i princip allt om mig, hon dömer mig inte, hon finns där dag som natt, hon har inte krav på mig hur jag ska vara och inte vara och hon har aldrig behandlat mig illa. Hon vet vad jag behöver. 

Hon hade med sig två påskägg var till barnen varav det låg vars en t-shirt i de större äggen - t-shirtar som vi tidigare tittat på när vi var på Väla för ett tag sen. Alva fick en med en haj på då hon snöat in på det totalt och Noah fick en med döskallar på och dom blev jätteglada. Min och Ingos present var ett doftljus som doftade kladdkaka och nu menar jag pure kladdkaka.. jag sa ju att hon känner mig - jag älskar kladdkaka. Det doftar underbart! Tack snälla Lina!
 
 
Lina stannade tills vi skulle vidare - 16:00 var det nämligen dags för påskmiddag hos mamma och pappa. Hela familjen var samlad (nästan) och det serverades grillad kyckling med potatis, grönsallad och kalla såser. Till efterrätt hade min lillasyster gjort mjölkchokladpannacotta, jag smakade dock inte då jag inte var sugen men Noah åt med stor aptit så den var garanterat jättegod. Kusinerna lekte och hade jätteroligt och vid 19:00 tiden drog vi oss hemåt, först ett stopp på Maxi för lite handling och sen vidare hemåt där vi mös ner oss i soffan framför en film som jag somnade till.
 
 
Jag älskar att baka och under min mammaledighet bakade jag nästan varje dag - antingen bakade jag bröd, kakor, muffins eller kanelbullar, jag såg alltid till att frysen var fyllt med godsaker ifall någon kom på besök. Jag kan sakna det ibland då jag inte har lika mycket tid över för det nu. Visserligen är jag inte mycket för att dekorera vilket kan ta tid utan det är bara själva bakningen jag tycker är skoj för det blir ju så gott! Kladdkaka med nutella är min specialite och det har jag bjudit mina gäster på många gånger. Även äppelkaka älskar jag och senast gjorde jag en Tarte Tatin, fransk äppelkaka och den var riktigt god, lite annorlunda jämfört med en vanlig smulpaj. 
 
 
I början av mars åkte jag till Stockholm och spenderade helgen hos min kusin som precis flyttat hemifrån. Innan jag åkte hem till henne träffade jag en killkompis som jag spelat med i flera år och han bjöd mig på middag - efter en dag hos honom körde han mig till henne. Vi hade, om jag får säga det själv, en skitmysig helg! Vi krängde nutellacroissanter, pizza, var uppe sent och glodde på tv .På lördagen var vi först inne i storstan en sväng och därefter hade vi inflyttningsfest och jag fick träffa hennes vänner som var helt underbara! Jag kan säga som så att dom dödade min syn på dåliga hemmafester - den var grym! Jag hade så sjukt kul och det lever jag länge på kan jag säga! Det var skönt med en helg iväg även fast jag saknade mina små smurfar. Jag vill tacka alla som gjorde min helg men främst den bästa värdinnan - min kusin Sandra som lät mig komma. Detta gör vi om snart igen!
 
 
 
Idag har jag inte gjort många knop - vaknade vid 08:30 men låg och drog mig till 09:00 innan jag gick upp. En snabbvisit till affären för att köpa turkisk yoghurt som jag äter till frukost varje dag och därefter tog jag en skön dusch. Vid 13:00 åkte vi hem till mamma och pappa, vi stannade väl ca 2 timmar innan vi åkte hem. Dom hade haft det jättebra men det betvivlar jag inte, dom älskar att vara där, får all uppmärksamhet i världen. Tack för hjälpen mamma och pappa! 
 
När vi kom hem gjorde vi inte heller något speciellt - barnen fick sina påskägg och sen var dom sockerspeedade.. jäklar vilken energi! Fram och tillbaka, hit och dit, röra på det och det, hoppa här och där, klättra upp och ned.. my god! Man ska veta att man lever. I säng kom dom i alla fall förut och nu tvättar vi fram till 22. 
 
Imorgon är det påskafton och vi ska ut till mamma och pappa på påskmiddag. Det är så mysigt när hela familjen samlas - dock saknas lillebror som bor i USA för tillfället. Men till sommaren! 
 
Till kvällsmål gjorde jag en mugcake på mandelmjöl, kakao, hermesetas
flytande sötningsmedel och 1 ägg som jag rörde ihop och sen körde jag det i mikron
 
Bättre än godis - riktigt jäkla gott! Jag är en sucker för kladdkaka men denna
funkar precis lika bra, riktigt gott! Till det fick det bli kesella med äpplebitar,
pepparkakskrydda, kanel och sötningsmedel. Mums mums MUMS!
 
Idag blev det stekt ägg med stekta champinjoner, tomat, gurka,
isbergssallad, jordgubbar och en klick turkisk yoghurt
Igår var vi som sagt på bio med ett par kompisar och vi såg Oz the Great and Powerful och den var jättebra! En färgsprakande fantasyfilm. Jag rekommenderar den!
 
Har lämnat barnen för en liten stund sedan och idag skulle det va påskfest på dagis så barnen blev lite målade imorse. Medan barnen är där ska jag passa på att göra lite nyttigheter så som att diska, städa undan, byta i sängarna, damma av, ev blöttorka och plugga lite. Jag tänkte också försöka hinna med en pw mellan alla måsten, känner att jag behöver komma ut och röra på mig, var allt för längesen nu på grund av förkylningen. 
 
Tjejen som skulle komma och kolla på vagnen idag ställde tyvärr in så jag har svarat de andra som var intresserade och hoppas såklart på snabbt svar och snabb affär så vi blir av med den, mindre roligt att ha den ståendes i vardagsrummet. Så nu väntar jag med spänning!
 
Skärtorsdag idag förresten som rubriken lyder. I eftermiddag ska barnen lämnas hos sin mormor och morfar och sova där inatt medan jag och mannen ska gå på bio med ett par kompisar och bara få va. Det är rätt skönt ibland med lite egentid, få ladda batterierna och så älskar ju barnen att få komma iväg lite och hitta på annat. 
Under två veckors tid har jag varit jätteförkyld - ständig nästäppa och luktstinnet har varit ett minne blott, enbart några få timmar på eftermiddagen har jag kunnat förnimma dofter. Nu är äntligen luktsinnet tillbaka och ren lycka ifall ni frågar mig, är helt värdelöst att inte kunna känna något! Nästäppan verkar också ha försvunnit och den rejäla hostan finns det inte heller mycket kvar av. Detta innebär att jag snart kan börja träna igen och det ser jag fram emot. 
 
Nu har jag precis sett klart på Desperate Housewives, sista säsongen och det känns... trist! Jag såg dock att Vänner precis kommit till Viaplay (eller så är jag sen) och jag tänkte se alla de säsongerna nu eller så ser jag ifall det finns någon annan rolig serie. Har ni några tips så dra er inte för att skriva!
 
Nu ska jag göra mig i ordning, stänga ned datorn och läsa på lite av det material vi fått inför tentan. Imorgon kommer det en tjej och ska kolla på syskonvagnen som vi ska sälja och jag hoppas såklart på att få den såld! 
 
 
Till kvällsmål idag fick det bli en kopp vitt te, kesella med hallon och skivad kiwi
 
Idag blev det stekt kyckling med lök och purjolök, stekta champinjoner,
kokt broccoli, tomat, paprika och en klick turkisk yoghurt
 
Jag älskar tulpaner, de är mina favoritblommor och lila är min favoritfärg
 
Jag tror inte ens jag behöver berätta hur glad jag blev
Idag var det dags för ytterligare två föreläsningar - den första handlade om miljöutbildning, miljöpåverkan inom tandvården, syftet med miljöutbildning samt lite om Region Skånes miljöprogram. Vi fick göra en övning där vi skulle läsa säkerhetsdatablad över vissa ämnen som används inom tandvården, exempelvis tandfyllningsmaterial och därefter gå igenom en checklista, det var inte helt lätt men intressant. Det mest intressanta med den föreläsningen som för övrigt pågick i över 3 timmar var att de 32 000 anställda inom Region Skåne (inom tandvården) hade åkt tåg för 17 miljoner år 2012 och släppte tillsammans ut mindre koldioxid än EN bilresa från Malmö-Kristianstad. Det säger en del. 
 
Den andra föreläsningen som var efter lunch handlade om arbetsmiljö och arbetstillfredställelse. Vi gick igenom lite modeller, bland annat en enligt Maslow från 1950 talet som var uppritad som en trappa - olika steg för att tillslut uppnå självförverkligande, bli allt man kan vara. De alla modellerna var intressanta att se på och jag tyckte de stämde bra överens med arbetslivet. Vi gick igenom motiverande faktorer, underlättande faktorer samt påfrestande faktorer och tid var bland annat den som var mest påfrestande, ex korta behandlingstider och för många patienter. Detta var en studie som föreläsaren hade gjort när det gällde tandhygienister. Det sista hon sa som jag tyckte var bra och som en studiekompis hade sagt till henne för flera år sen var:
 
"Alla har till uppgift att bidra till att det blir en trivsam och rolig dag för alla"
 
 
 

Har precis kommit till skolan trots att vi inte börjar förrän 08:15 och då är det dags för föreläsning igen, likaså i eftermiddag. Jag gillar att vara i tid och har ingenting emot att vara "för tidig", tycker bara det är skönt att sitta och ta det lugnt ett tag innan.

Inväntar lärarna då jag tänkte ta reda mitt tentaresultat i Oral Hälsa 1, samt VG tentan i Vårdhygien och Smittskydd. Vi skulle fått mail utskickat igår eftermiddag men något måste gått fel då jag aldrig fick mitt.

Imorgon är det skärtorsdag och därefter långhelg, ska bli såå skönt även fast det kommer innebära en hel del pluggande då vi har tenta nästa vecka i Material och Miljö.

 
Idag blev det hemmagjorda köttbullar, kokt broccoli, paprika och lite lite gräddsås
Idag kom en kvinna och föreläste om tobaksprevention inom tandvården och det var väldigt intressant och jag fick lära mig mycket. Bland annat fick jag lära mig att det har en betydande riskfaktor för parodontit (tandlossning), att det är en kronisk sjukdom att vara nikotinberoende, räknas som en psykisk störning samt beteendestörningar, beroendesyndrom orsakat av tobak. Vi fick se massa siffror och undersökningar som gjorts, bland annat hur många procent som röker dagligen och att kvinnor röker mer än män samt oroande siffror över hur många årskurs 9 elever som röker. 
 
Hon sa även att det jobbades med att tobak skulle förbjudas på sikt. Vi fick även lära oss om vattenpipa, e-cigaretter och snus, dess påverkan. Det jag fann väldigt intressant var att endast 2-3 % slutar på egen hand medan 50 % läggs in på en avvänjningsklinik. Det säger rätt mycket om just nikotinets påverkan på människan och det kunde tydligen jämföras med heroinberoende. Hon berättade mycket mer men detta var i stora drag och undrar ni något får ni fråga. Det var i alla fall väldigt intressant och till alla er som röker: det är aldrig försent att sluta :)
 
Så snart Desperate Housewives avsnittet är slut ska jag gå och lägga mig. Jag har tidigare sett avsnitt på tv från säsong 8 som jag nu är på men för att knyta ihop allt har jag sett alla avsnitt med start från säsong 1. Det är som en drog, precis som Sex and the City, kan se det om och om igen och tröttnar aldrig. 
 
Imorgon väntar instrumentlära och föreläsning, kort dag då jag slutar redan vid lunch. Påsken närmar sig med stormsteg och det ser jag fram emot då vi har roliga saker inplanerade. Ska ni göra något speciellt under påsk? 
Förutom mina två små guldklimpar som förgyller min vardag har jag min stora kärlek - Ingemar. Vi träffades för 8 år sen och det var kärlek vid första ögonkastet. Det kanske låter klyschigt men det är sant. Sen första gången vi träffades har jag inte kunnat tänka mig ett liv utan honom. Han är min själsfrände, min bästa kompis, min stöttepelare, min trygghet. Under vårt 8 år långa förhållande har vi hunnit vara med om en hel del - förlovning, studenten, två barn, lungoperationer, misstänkt stroke, solsemester, spelberoende, cykelturer, kryssning och skulle jag skriva ned allt skulle jag få hålla på i all oändlighet. Kort och gott har vi varit med om en hel del. 
 
Ingo som han kallas är väldigt snäll och omtänksam, han är smart och har sjukt bra slutledningsförmåga. Han är teknisk, händig, allt-i-allo men han är även envis, tjurig och långsint, dock är han rätt lätt att få på bra humör igen. Han är ingen romantiker, långt ifrån men han tillgodoser mina behov genom att finnas där för mig när än jag behöver honom och han ger mig styrkan att fortsätta när jag känner att jag bara vill ge upp. Han älskar mig för den jag är och har aldrig försökt ändra på mig även fast han säkert ibland skulle vilja (fullt förståeligt). Han är perfektionist ut i fingertopparna när det gäller sådant han tycker om och lägger ner hela sin själ för att det ska bli så bra som möjligt men när det kommer till sånt han tycker är tråkigt är han en riktig slarvpelle. Han är den enda, min enda, mina stora kärlek. 
 
 
 
I mitt liv finns det två små ögonstenar som betyder allt för mig. Ibland testar dom mitt tålamod så hårt att jag vill banka huvudet i väggen men för det mesta är dom helt underbara. De är i alla fall det bästa jag någinsin har gjort och även om jag ibland känner för att låsa in mig i garderoben dröjer det inte lång tid förrän jag vill komma ut igen. De är födda med 17 månaders mellanrum och Alva, min dotter, är äldst. Hon är nu 3,5 år medan hennes lillebror som kom 17 månader senare är 2 år. De har båda vilja av stål och ett humör som heter duga. De är envisa som synden och ger sig inte i första taget. Alva är en väldigt omhändertagande liten tös som bryr sig väldigt mycket om allt och alla, väldigt glad, frågvis och nyfiken på livet. Noah är ett riktigt bustroll, en liten duracellkanin på extacy för att vara korrekt. Han är väldigt glad och nyfiken likt sin syster men klåfingrig som bara den. Jag antar att det hör till åldern. 
 
För tillfället bråkas det 24/7 - syskonkärlek när den är som bäst. Trots att de är i luven på varandra hela tiden ska dom vara tillsammans. Trots att dom ena sekunden stjäl varandras leksaker och slår halvt ihjäl varandra (ja, tro mig, de slåss) så kan dom inte vara utan varandra. Oskiljaktiga. Det mysigaste som finns är att se hur dom tar hand om varandra, kramas och pussas, säger att dom älskar varandra och skyddar varandra när vi tillrättavisar dom. Pure Love!
 
 
En underbar bild som togs i rapsen sommaren 2012 - syskonkärlek när den är som bäst!

 
Idag har jag varit i Malmö hela dagen, jag åkte hemifrån 06:30 och kom hem vid 17:00 tiden. Idag har vi fått lära oss om supragingival scaling, det vill säga hur man tar bort tandsten ovanför tandköttet. Subgingival får enbart tandläkare och tandhygienister göra och det innebär att man även går ned under tandköttet. Jag klarar mig bra ovanför. Det var väldigt roligt och lärorikt, dessa praktiska övningar är de roligaste, när man själv får testa på. 
 
Vi hade alla vars en docka som hette Oskar som vi arbetade på och tur var väl det... kan inte direkt påstå att jag var lätt på handen under hela "behandlingen" men ren blev han och godkänt fick jag! Vi fick testa att ta bort med en sickel, ett sorts tandstensinstrument och därefter fick vi testa på Sonicflex och EMS, ultraljud som skakar bort tandstenen. När vi var klara med tandstensborttagningen fick vi putsa och polera innan vi avslutade. Det var som sagt en väldigt lärorik och rolig dag och jag hoppas verkligen att vi får göra det här fler gånger. 
 


 
Nu har halva resan gått och snart är vi framme i Malmö och ska lära oss om supragingival scaling - ta bort tandsten. 08:30 fram till 17:00 så det blir en lång dag. Förkylningen håller i sig än men imorgon får den va väck för då ska jag köra igång med intervaller!
And so I did - here I am!
 
Nu är jag tillbaka i bloggvärlden igen på obestämd tid. Det var längesen sist jag skrev och då använde jag mig av min låsta blogg som fortfarande är låst och kommer förbli låst. Den här bloggen kommer jag använda numer och vad jag kommer att skriva om har jag ännu inte bestämt. För er som inte känner mig så är jag en tvåbarnsmamma från Helsingborg som just nu pluggar till tandsköterska och är färdig i januari nästa år. Jag tänker inte skriva världens längsta inlägg om vad jag gillar och inte gillar, det kommer ni att märka med tiden ändå. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon väntar en lång dag i Malmö.