Idag är det min tur att vara hemma med barnen då dom fortfarande inte är på topp - bättre men inte helt bra. Slemhostan är mindre rolig. Så här sitter vi instängda i lägenheten och det enda Alva vill göra är att se på Tummelisa x1000 typ. Solen skiner och det ser ut att vara superskönt väder ute. När Noah sover middag tänkte jag köra lite Zumba och i em när Ingo kommer hem får jag ta mig en PW.

Hoppas att ni alla får njuta av det fina vädret idag! Hoppas på lika fint väder till helgen!
För er som ikväll inte tittat på Uppdrag Granskning på SVT1 - kolla på SVT Play! Väldigt intressant program om vanvårdare fosterbarn och deras berättelser berörde verkligen. Det är så fruktansvärt hemskt med barn som far illa, jag mår illa när jag läser och hör om sånt. Men som sagt.. väldigt intressant dokumentär!
 
Ikväll bakade jag en äpplekaka med crunch och så ringlade jag lite honung ovanpå. Hur god som helst! Jag ska egentligen inte äta sånt här men det är svårt att motstå. Jag gjorde en enkel sockerkakssmet, sen stekte jag äpplebitar med råsocker och kanel, hällde äpplena i sockerkakssmeten och sen i en form och ovanpå det smuldeg (crunchen) och när jag tog ut den ringlade jag honung på. Mums! Mannen blir bra bortskämd här hemma. 
 
Imorse fick det bli två surdegsknäcke med ost, skinka och gurka - till det turkisk yoghurt med müsli med smak av hallon och melon och såklart ett glas vatten!
 
En bild från imorse då jag tog min första tidiga morgonpw - 35 minuter gick jag, alldeles lagom klockan 06:00
 
Pär Hafstad berättar om "Face Down" - stort problem hos unga 
 
Idag var det dags för föreläsning igen - jag var på praktiken från 07:30 - 12:00 och sen gick jag till skolan. 13:00 - 16:15 höll han på och det var väldigt väldigt intressant, måste nog säga att det är den bästa föreläsningen hittills. Han visste verkligen vad han pratade om och han förklarade allt in i minsta detalj, han såg till så att vi visste exakt vad han pratade om. Det märktes att han brann för sitt yrke i sättet han pratade på och han hade lätt kunnat hålla på några timmar till. Han pratade mycket på hur man ska förhålla sig till sin kropp när man arbetar, att man ska undvika att sitta som en böjd banan och istället sträcka på sig och hålla svanken.
 
Han sa bland annat att om man är överrörlig ska man aktivera sig mer för att kroppen behöver mer muskulatur för att hålla stabilitet. Man ska undvika böjningar och rotationer. Han tryckte mycket på att det är vktigt med coreträning och att framsidan är fem gånger starkare än vad baksidan är på kroppen, just därför är det viktigt att träna ryggen extra mycket. Vi fick lära oss att vi ska sitta i nedförsbacke när vi arbetar, aktivera de djupa bukmusklerna dagligen och jobba med höftböjen. Vi fick också lära oss lite om nackens uppbyggnad och vart smärtan kan sitta beroende på var i nacken vi har ont. Här ovan finns en artikel om ett nytt begrepp som han myntat - face down, handlar om hur alla vi smartphonesanvändare sitter dagligen.. med huvudet nedåt.. face down.. och hur illa det påverkar oss i det långa loppet. Läsvärt!
 
 
 
Vi har verkligen blivit bortskämda med fint väder dessa dagarna också - helt underbart! Perfekt PW väder!
Eftersom att jag inte skrivit på ett tag nu tänkte jag uppdatera er lite om vad som hänt de senaste dagarna.. Jag har varit på praktiken som vanligt och i fredags kom min storebror och hans flickvän förbi med en försenad födelsedagspresent åt mig - Olga Rönnbergs bok som jag så gärna ville ha och presentkort på Väla. Det tackar jag så mycket för! Dessvärre kunde dom inte stanna men det var roligt att dom ändå tog sig tid och kom förbi och barnen blev jätteglada. 
 
 
I lördags var mannen tvungen att jobba och han var hemma runt 15:30. Jag passade på att baka rågbullar och kanelbullar med barnen under tiden han var borta och när han kom hem åkte vi först till Biltema och sen sparkade vi boll i det fina vädret en timme innan det var dags för barnen att gå och lägga sig. Det var verkligen jättemysigt. 
 
 
I söndags var jag på hot stone massage - presenten jag fick av mannen och barnen när jag fyllde år. Det var helt underbart! Jag rekommenderar det verkligen. Det var en avslappnande men ändå djupgående massage och jag ville skrika när hon masserade vaderna - gud så spänd jag var där och det visste jag inte ens om. Nästa gång blir det ansiktsbehandling och pedikyr hade jag tänkt, testa på sådant jag inte testat på förut. Och det blir absolut en hot stone massage igen längre fram! 
 
 
Efter lunch var vi iväg och lyssnade på Alva som sjöng med dagis, de invigde ett nytt ställe här istan som de hållt på med ett tag och nu var det färdigt. Solen sken och alla var glada. Efteråt åkte jag, Lina och Alva till IKEA och fikade men då Noah inte mådde bra åkte Ingo hem med honom. När vi sedan kom hem gjorde jag i ordning mat för veckan och bakade drömmar och hallongrottor, något Ingo längtat efter och sen pysslade jag med min nya receptbok.
 
 
Igår var Ingo hemma med barnen då dom fick feber i söndagsnatt och idag har jag varit hemma med dom. Imorgon måste jag gå, ska på ergonomi föreläsning i skolan efter praktiken, sen får vi se hur vi löser resten av veckan. Aldrig roligt när barnen är sjuka och det är tråkigt att behöva missa men barnen kommer först. Igår passade jag på att baka igen (jag gillar att baka) fick bli fler rågbullar och släta bullar som nu är infryst. Så så har dagarna sett ut!
 
 
Inga inlägg på några dagar nu men jag har fullt upp hela tiden men jag ska skriva så fort jag får tid. Nu är mina små febriga också = ännu mindre tid för annat.

Trevlig måndag på er i alla fall, hoppas ni får en bra vecka! För mig väntar ergonomi föreläsning på onsdag och möte på fredag.
 
Idag hämtade jag barnen tidigare och vi åkte först ut en sväng till mormor innan vi drog vidare till barnens kusiner. Det blev mycket bus och lek, fika och lekplatshäng, en helt perfekt dag med andra ord. Barnen var lyckliga, nöjda och härjade hej vilt och jag fick bebisgosa lite med min yngsta systerdotter. Dottern och systerdottern höll varandra i handen och lekte så fint både hemma och i sandlådan medan sonen var lite överallt och ingenstans, han ville mest gunga. Det har i alla fall varit en helt fantastisk dag i solskenet, mer sådana dagar! Och tack syster för de fina presentrosorna. 
 
Nu ska ni få rösta minsann, jag har gjort två burgare, skiljer dock bara ytterst lite mellan dom
 
 
Här är den andra:
 
Slurp! Nu får ni gärna rösta om ni vill, jag skulle vara grymt tacksam!
 
 
 
Planering är A och O och den senaste veckan har jag börjat förbereda frukosten kvällen innan. Om det skulle vara så att vi en morgon ville rosta mackor eller koka ägg får man givetvis göra det då men frukosten hos oss brukar bestå av en smörgås och lite havregrynsgröt. Det äter vi allihopa och det är lätt att fixa kvällen innan. Jag märker att vi har så mycket mer tid när vi gör såhär och det är så skönt att slippa råstressa. 
 
Igår var det brandskyddsutbildning på praktiken och jag fick också vara med - väldigt lärorikt måste jag säga. Jag fick lära mig många nya saker, vad man ska tänka på, hur man ska agera, vad man inte ska göra osv och när dagen var slut fick vi alla vars ett intyg - gillas skarpt! Jag fick bland annat lära mig att man bör ha minst en brandsläckare hemma, helst en i varje sovrum, att det finns 200 L bensin i en tre-sitsig soffa (soffan är energi), att en brand i en fåtölj kan rökfylla en normalstor lägenhet på 3-4 minuter, att pulversläckare är mest effektivt  + mycket annat!
 
Vi fick se en film om en brand som hänt i ett lager i Motala för x antal år sen, vi fick se händelseförloppet och sen diskutera hur man kunde gjort istället och vad man skulle tänkt på och så. Vi fick se en annan film också där dom anlade en brand i en soffa genom att lägga ett stearinljus där och från början var det 18 grader i rummet - efter 02,30 minuter var det rökfyllt 1,5 m från taket och nedåt och efter 04,50 minuter var det 800 grader i rummet och en övertändning skedde. Helt sjukt! Så fort det går... så tipset när man ska kväva en eld så fort som möjligt är att ta en filt eller dylikt eller brandsläckaren, inte springa och hämta vatten, tydligen tog det runt 1,5 minut innan man var klar och på 1,5 minut hann det hända vääldigt mycket. 
 
Innan dagen var slut fick vi testa på att släcka eld i en tunna med en kolsyrebrandsläckare och därefter lägga på en brandfilt på en docka som brann och brandingenjören var lite smått rolig, när jag skulle dra på filten sa han "och glöm inte skrevet, passa på medan du har chansen" ja gud, men roligt var det. 
Kikar in en snabbis och skriver att det varit en bra och lärorik dag med brandskyddsutbildning på praktiken som jag tänkte berätta mer ingående om imorgon för nu måste jag sova, blivit alldeles för sent idag igen, har fixat med en del saker och nu finns det ingen tid över för bloggning. Men, jag återkommer! Sov så gott!
 
Här är min stora nyhet för inte missar ni väl den stora skylten här ovan?
 
Jag har alltså fått sommarjobb. Min storasyster har ordnat det till mig och det är inom hemtjänsten. Jag är jätteglad. Jag tänkte först vara ledig hela sommaren då jag garanterat lär få jobba hela nästa sommar men det är alltid bra med extra kirr i kassan och mer erfarenhet är aldrig fel! Jag kommer få vara ledig någon vecka ändå och inte jobba hela men än så länge verkar det som att jag har schema för 6-7 veckor så det känns bra! Tack kära storasyster!
 
 
 
Tidigare ikväll gick jag en timmes promenad tillsammans med en kompis som bor här i området. Det var skönt och nu börjar värmen äntligen komma för det var inte alls så kallt som det har varit. Underbart! Nu blir det fler kvällspw's framöver!
 
När vi var på tandvårdsmässan fick vi massa gratisprylar men denna munspegel var utan att tveka den bästa! Hur bra som helst och senast ikväll kikade jag lite i dotterns mun för skojs skull. Verkligen superskoj.
 
Lite uppdatering om praktiken såhär andra veckan - jag har fått tagit röntgenbilder vilket är jättesvårt (tycker jag) men man måste ju lära sig! Och sen har jag fått fluorlacka. Jag assisterar som vanligt och börjar få kläm på en hel del saker. Jag hoppas det fortsätter såhär. Jag tycker verkligen om min praktikplats för dom är så snälla mot mig, alla är villiga att lära mig och ingen dumförklarar mig (jodå, visst finns det såna praktikplatser också) så jag är nöjd!
 
Förut satt jag och skrev ner 50 olika middagar och jag tänkte fylla på allt eftersom med en MASSA olika middagstips - underlättar verkligen när vi ska åka och handla och skriva matlista, roligare att laga middag då, lättare också att planera i förväg så man inte sen står där "vad ska vi äta idag?". Jag gillar struktur.
 
Idag kom det ett sms från ett företag jag kände så väl igen och visst hade jag rätt... min kusin Sandra hade skickat mig en födelsedagspresent - massa PWO och en shaker, en smartshake! Tack så mycket :) jag blev verkligen överraskad då jag inte hade beställt något. 
Idag har jag haft en sån tryckande huvudvärk sen jag gick upp med undantag från när Ingo har masserat mig och det har han gjort några gånger idag - precis efteråt har det släppt lite för att sedan komma tillbaka. Jag har en känsla av att jag har druckit på tok för lite så jag får se till att dricka rejält imorgon för då är det dags för praktik igen! Nu har jag "bara" 5 veckor kvar och efter de 5 veckorna är det ca 4 veckor kvar innan sommarlovet. 
 
Jag ska alldeles strax gå och lägga mig, ska bara borsta tänderna och få lite mer massage, sen är jag redo. 
 
Idag bestämde vi oss för att ta en runda till skogen och ta med oss fika så vi kunde äta mellanmål där. Jag gjorde i ordning skinksmörgåsar, varm oboy och så tog jag med pizzabullar. Barnen kläddes och sen begav vi oss. Det har varit så otroligt fint väder idag så det var en bra dag att åka iväg. Barnen var hur nöjda som helst, de åt bra och njöt precis som vi av lugnet och därefter sprang de av sig ordentligt innan vi åkte hem. En bra dag!
 
Detta är utan att tveka den bästa shakern jag testat - precis som min kusin sa innan jag fick den är att den där lilla krumelurgrejen verkligen slår sönder klumparna! Jag är väldigt nöjd!
Idag mår jag verkligen jättebra. Min morgon började med att jag och Noah gick upp vid 07:00 tiden, åt frukost och sen satt vi och mös i soffan framför Pippi som han valt. Det var mysigt med lite kvalitetstid med honom då Alva sov hemma hos sin mormor. Han var så nöjd så och vi gosade för fullt - det bästa som finns! 
 
Vid 10:00 kom min bästa vän Lina och "kidnappade" mig som jag skrev i ett tidigare inlägg och den brunchen var välbehövlig, tiden med Lina var välbehövlig. Efter det gick vi en stund på Väla och kollade lite innan vi åkte hem till mig. Alva hade kommit hem och hon hade fått present av sin mormor - en hajtröja, dessvärre hade hon en likadan så vi åkte iväg och bytte den mot en klänning, en Bamseklänning som Alva prompt skulle ha och den lilla donnan är inte nådigt envis och just nu inne i en utvecklingsfas så passar det inte blir hon gaaaalen och Noah likaså... jag säger då det. Inte kan dom ha fått det från sin mor.... sen gick vi in på IKEA och köpte fyra nya vaser till våra orkidéer, köpte korv till barnen och sen åkte vi hem. 
 
Jag åkte ganska fort igen, mycket flängande idag. Jag åkte ut till mamma och pappa en stund för jag skulle lämna en sak mamma glömt kvar och mat fick jag när jag kom - grillat kött, potatiskroketter och pepparsås. En god sista måltid innan min utrensning som jag ska gå på i 10-14 dagar nu. Kort efter jag kommit kom min äldsta syster med hennes töser - äldsta tösabiten Tea är lika gammal som Alva och Hedda bebban är 3 månader. Underbara små troll! Jag passade på att gosa järnet med Hedda, hon är så otroligt mysig, älskade lilla pyret. 
 
Innan jag åkte fick jag en VÄLDIGT god nyhet som jag tänkte dela med mig av i dagarna - jag är SÅ glad! Idag har varit en väldigt väldigt bra dag, jag är jätteglad, verkligen. TACK alla ni som varit med och bidragit till detta 
 
 
 
 
Inte nog med att fina Lina bjöd mig på brunch - jag fick även två jättefina presenter! 
 
Imorse vid 10:00 kom Lina och "kidnappade" mig - hon körde till IKEA där hon bjöd mig på brunch. En ny grej IKEA har börjat med och det var hur bra som helst, verkligen supergott! Det fanns allt från gott bröd, pålägg, smoothie, juice, till köttbullar, bacon, pannkakor, pizza och mycket mer. Vi plockade verkligen på oss och mätta blev vi! Vi satt och pratade ett bra tag efter vi ätit också och det var så himla mysigt, skönt att komma ifrån lite och ha kvalitetstid med en utav mina allra bästa kompisar. Jag har känt Lina i snart 11 år och bättre vän får man leta efter. Hon vet verkligen vad jag behöver, hon känner mig utan och innan och ja, hon är helt klart bäst. Tack fina du för att du finns i mitt liv!  
 
Idag fyller jag 24 och jag har haft en helt underbar födelsedag. Imorse bjöds det på skönsång och god frukost på praktiken och i eftermiddags kom farmor och farfar hit med tulpaner och en liten present. Ingo gick och köpte fika - fick bli citronkaka och chokladkakor. De stannade ungefär två timmar och när de var påväg hem kom mamma och pappa och med sig hade dom balkongmöbler och jag tjoade för jag har verkligen längtat efter det! Vi har sagt så många gånger att vi ska köpa men inte gjort det utan prioriterat annat men nu fick vi äntligen! Av dem fick jag också tulpaner och presentkort på valfri spabehandling. Välbehövligt! De stannade ungefär en timme och fick fika dom med. 
 
Av Ingo och barnen fick jag ett presentkort på hot stone massage som jag har velat testa såå länge så det ska bli riktigt spännande - kunde inte fått en bättre present!  Fina tulpaner fick jag också. Jag älskar verkligen tulpaner, det är mina favoritblommor så triss i det är verkligen inte fy skam! Dvs tre buketter. 
 
Åh ja, vilken dag jag haft, helt underbar. Jag är så otroligt glad över alla som grattat mig idag, det värmer såå i hjärtat att veta att så många tänkt på mig och tagit sig tiden att skriva. TACK! Gracias a mis amigos 
 
Idag käkade vi hemmagjort potatismos, fläskfilé och pepparsås
 
Idag på praktiken bjöds det på lyxfrukost - tandhygienisten fyllde också år idag nämligen och hon hade köpt med sig frukostbullar till alla och goda pålägg. Jag tog med mig pizzabullar som jag bakat och dom uppskattades. Inte nog med den goda frukosten - alla sjöng för oss också, två gånger, verkligen supermysigt och superuppskattat! Det var verkligen en mysig födelsedagsmorgon. 
 
Idag är det min tur att bli ett år äldre - 24 år närmare bestämt
 
Igår var jag alltså på den omtalade tandvårdsmässan Scandefa i Köpenhamn. Det var väldigt roligt och väldigt inressant. Det fanns hur mycket som helst att titta på och jag fick x antal goodiebags från olika företag. Min ena lärare som är talesperson för Zendium var där och delade ut deras produkter medan min andra strosade runder.
 
Jag gick med två andra tjejer i klassen och vi hade jättemysigt. Vi var där mellan 10-14 och enligt min lärare skulle vi vara trötta redan vid 13 men jag hade nog lätt kunnat gå några varv till. Bilden ovan visar allt jag fick med mig hem - tandkrämer, tandborstar, ryggsäck, paraply, pennor, informationsblad, munskölj, informationsbok om barns tänder, tandtråd och mycket mer, jag fick även med mig en munspegel så nu ska här tittas i munnarna här hemma! 
 
Jag skulle väldigt gärna vilja åka till tandvårdsmässan Swedental som är här i Sverige också, Stockholm, den 14-16 november men det blir det troligtvis ingenting med men hoppas kan man alltid!
 
Idag skulle jag egentligen ha slutat 17:00 men under morgonen sa min handledare att det inte behövdes, att jag kunde sluta som vanligt - 12:30 som jag kommer göra framöver på onsdagar och fredagar men jag valde att stanna till 15:00 då jag var ledig igår. Dagen idag gick bra även fast jag än känner mig väldigt tafatt men jag får väl lära mig att hantera den känslan för den lär jag nog ha under väldigt lång tid, det tar ett tag innan man kommer in i det, precis som med allt annat nytt. Det är tur att personalen är så pass bra i alla fall att de har överseende med det - "det ska dom ha" tänker kanske många men det är inte alla som har det.. 
 
Imorgon är jag ledig igen - då är det dags för Scandefa mässan i Köpenhamn! 
 
 
 
Idag är det bulle-med-bulle dagen här i Helsingborg, det läste jag i City imorse. För er som inte vet så är bulle med bulle en vanlig fralla med en chokladboll i och det är jag uppväxt med. På högstadiet gick vi jämt och köpte bulle med bulle på rasten, en tia kostade det och kostar än vad jag vet. Det kanske inte låter gott men tro mig, det ÄR det!
Idag har jag varit ledig från praktiken då kliniken var stängd på grund av orsaker som jag inte minns. Imorgon ska jag vara där x antal timmar mer (eget val) då jag var ledig idag - min handledare slutar tidigare så jag känner att jag vill ställa upp så det inte kör ihop sig eller så att dom ska behöva avboka en massa patienter. Så, 07:30-ca 17:00 imorgon och på torsdag är jag ledig igen.. massa ledigt! De som vill i klassen (frivilligt) ska åka till Scandefa mässan (dentalmässa) i Köpenhamn och vara där hela dagen, självklart ska jag med! Gratisprover, ja tack! På fredag sen blir det en kort dag - 07:30-12:30. Nästa vecka kommer nog tiderna vara som vanligt men jag gillar mina tider, dom är bra. 
 
Första dagen på praktiken då.. vad gjorde jag då.. jag gjorde samma sak som jag gjorde under mina två första praktikveckor i julas - jag assisterade för fullt men satt även mer vid datorn denna gången och skrev status, behandling osv. Vissa grejer sitter som berget men andra saker är jag så fruktansvärt tafatt med men det är väl så tills man kommit in i det ordentligt och lärt sig. Sålänge man gör så gott man kan och är lyhörd ska det nog inte vara några problem. 
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon - lång dag, mycket att göra men nu kör vi!
 
Idag blev det tacos till middag och jag hade fullkornstortilla istället för de vanliga - mättar mer och är faktiskt godare. Istället för isbergssallad som jag brukar ha hade jag machesallad, sen köttfärs, majs, paprika, gurka, tomat och mild tacosås. Lika gott som alltid. 
 
Idag hämtade jag barnen tidigare från dagis och vi gjorde pizzabullar till mellis. Jag hittade receptet inne hos Pernilla Wahlgren och det var ett jättebra recept och bullarna blev jättegoda - blev 40 stycken små. Perfekt till mellis eller om man ska iväg någonstans och behöver något lätt att äta. Degen gjorde jag även lite nyttigare med fullkornsdinkelmjöl så dom mättar lite mer. 
 
Inga snygge outfitbilder här inte - helt ärligt.. jag älskar mina mjukisbyxor och mannens t-shirts. Jag går sällan omkring vardagsklädd när jag bara är hemma - jag lever i mina mjukiskläder. 
Just nu sitter jag och har lunch - än så länge så har allt gått smärtfritt. Det finns fortfarande mycket som ska falla på plats men jag ska klara det, jag ska ge järnet!
Klockan 08:00 vaknade jag, yrvaken, ännu en mindre rolig natt då barnen vaknar och är oroliga, pågått under ett bra tag nu och slutar alltid med att jag eller mannen får gå in och lägga oss hos stora tjejen och sonen ligger i vår säng med en utav oss. Han ligger inte still utan skruvar på sig och slänger sig hej vilt natten igenom så det blir inte alltid så mycket sömn där inte. Men men, vi alla har våra perioder och den är säkert övergående som alla andra. 
 
Jag gick i alla fall direkt ner och tvättade, vi hade tvättid från 06-10 men då jag bara tänkt tvätta kläderna denna gången räckte det med att jag gick ner vid 08:00 tiden. Tiden gick och rätt som det var va klockan 11:00 och vagnköparna kom hit - de köpte vagnen som ni tidigare läst i ett annat inlägg och dom var hur trevliga som helst! Vi är supernöjda med att äntligen fått den såld och fort gick det. Lillkillen däremot blev inte lika glad... lilla gosefisen!
 
Vi har hunnit med lite annat viktigt idag också, gått igenom räkningar och sorterat bland viktiga papper, städat undan lite och fixat och trixat. Stora tjejen var på kalas från 14-16, maskerad minsann och hon hade haft jättekul!
 
Nu ska jag ta tag i lite andra småsaker innan det är dags för sängen! Imorgon är det praktik!
 
Idag åt jag något som jag inte ätit på väldigt väldigt länge - stuvade makaroner och faluvkorv och OJ vad gott det är! Jag har så länge jag vill minnas älskat stuvade makaroner, var en utav mina favoriträtter och är faktiskt fortfarande, helst ska det vara mammas, dom är jättegoda men mina egna är helt okej dom med. För att göra det lite roligare tog jag pepparkaksform och tryckte ut stjärnor och hjärtan - helmysigt!
 
När man smutsat ned får man ta undan efter sig också! Haha.. sonen älskar att dammsuga och gör det gärna så ofta han bara får och idag när han hade ätit hade han smulat väldigt mycket och då åkte dammsugaren fram och såklart fick han hjälpa till med det han gillar bäst. Han var noga med att varenda smula dammsugades upp. Så duktig så.


Kan glatt meddela att vagnen blev såld - nöjda köpare och väldigt nöjda säljare då vi fick vad vi ville ha för den, inget prutande. Dagen kunde inte börjat bättre! Lillkillen här hemma hade seperationsångest dock och stortjöt när dom tog den med sig.
Och så var denna lördagen till ända - jag tycker helgerna går så fort! Det har varit en bra dag idag i alla fall, vi har verkligen myst till det - dop på förmiddagen och familjemys på eftermiddagen med god mat och massa bus och lek. Nu ikväll har jag bara tagit det lugnt, bloggat och pratat med en utav mina bästa vänner. Jag tror inte att jag skrev det igår men jag blev faktiskt klar med VG tentan och skickade in den igårkväll - skönt att ha det gjort! 
 
Imorgon kommer det ett par från Värnamo - potentiella köpare kanske jag ska säga. Vi fick mail igår av två personer som var intresserade och den senaste slog till direkt och ville komma imorgon och vi säger inte nej! Hon skrev i mailet att dom skulle åka hit OCH köpa den så jag hoppas dom är nöjda med vad dom ser och tar den med sig. 
 
Förutom det så ska jag tvätta imorgonbitti och efter lunch ska stora tjejen på maskerad hos en utav sina dagiskompisar som precis fyllt år. Hon var på maskerad för inte alls längesen hos en annan dagiskompis och då var hon utklädd till katt - vilket hon ville vara denna gången också och såklart får hon det. 
 
Så ser vår söndag ut - sen blir det att ladda ladda! På måndag börjar praktiken igen - 6 hela veckor har jag framför mig!
 
Hej du sockerfria chokladbakelse - du är god och jag tänker äta upp dig! Ungefär så känner jag varje gång jag gör denna chokladbakelsen. Himmelskt god! Tack vare denna goda bakelse kan jag tacka nej till sockerbomber och tack vare denna goda bakelse kan jag känna att jag äter gott men ändå nyttigt och tack vare denna bakelse är jag inte längre sötsugen efter riktiga kakor och andra bakelser - tack vare DENNA bakelse är jag nöjd. 
 
Idag fuskade jag lite och till middag blev det hamburgare och pommes - det var inte igår! Jag körde dock på ett nyttigare hamburgerbröd eller världens godaste om ni frågar mig, inte det vita sliskiga som jag tycker är så torrt utan en nyhet från Korvbrödsbagaren som vi testat en gång tidigare - havre och dinkel och nyckelhålsmärkt på det! Det är hur gott som helst, väldigt saftigt och mycket mäktigare. Barnen gillar det också och mannen med - mannen som är en ren och skär vitbrödsätare ända ut i fingertopparna annars! Så what can I say - tummarna upp!
 
Idag när lilla pyret döptes sjöng vi bland annat Du vet väl om att du är värdefull och den låten är så fin tycker jag. Jag tycker texten stämmer så väl också:
 
Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dig ändå
Och det kan du lita på
 
Man ska inte vara rädd för att vara sig själv för även om det inte passar alla så finns det människor som tycker om en ändå, för den man är, som inte vill ändra på en. Man kan inte vara alla till lags, man kan inte anpassa sig till allt och alla och man måste våga gå sin egna väg och lyssna till sin inre röst, inte vad alla andra tycker. I slutändan är det du som lever ditt liv, ingen annan lever det åt dig så gör de val du känner dig tillfreds med och var nöjd, låt inte någon annan få dig att känna dig missnöjd utan sträck på dig och var stolt över dig själv. 
 
 
Idag döptes min systerdotter och det var ett jättefint, mysigt litet dop med ungefär 30 gäster. Själv akten i kyrkan började klockan 11:00 och pågick väl i ca 20-30 minuter och därefter bjöds det på smörgåstårta och doptårta. Doptårtorna hade min lillasyster gjort och dom blev väldigt fina och smaken var det säkert inget fel på heller. Barnen sprang runt och lekte och såg ut att ha väldigt roligt tillsammans och det var två trötta små barn vi fick med oss hem - trots att lillgrabben sovit en timme på själva dopfesten så somnade han även i bilen påvägen hem. Vi hade väldigt trevligt idag och vill önska lilla pyret all lycka - tibi sunt speciales
 
 
 
Klockan är strax före midnatt och jag ska snart hoppa i bingen. Imorgon förmiddag väntar dop för min systerdotter så det gäller att va uppe i tid och få alla klara. Jag har bestämt att vi kör på himmelsblått och mintgrönt så det kommer färgerna i våra kläder gå i imorgon - vårigt och fint!

Nu är det godnatt!
 
En favorit i repris fast denna gången adderade jag jordgubbar - himmelskt!
 
Såhär såg det ut här hemma imorse och såhär ser det även ut nu ikväll. Jag sitter och skriver på VG tentan som vi fått i Material och Miljö och hoppas bli färdig med den ikväll om den så ska ta hela kvällen! Jag vill gärna ha helgen pluggfri så jag kan mysa med mannen och barnen och sluta stressa över att ha den hängandes. 
Imorgon är jag "ledig" - egna studier som det också kallas. VG tentan som jag skrev om förut ska vara inlämnad på måndag, den 8e så jag har några dagar på mig så om jag gör den imorgon eller i helgen spelar ingen roll. Jag hoppas på fint väder imorgon så att jag kan komma ut och gå lite - dessvärre har jag fått ruggigt ont i mina benhinnor men det ska väl gå ändå! Kan inte förstå att det är fredag imorgon.. igen.. veckorna bara susar förbi i rasande fart och nästa fredag blir jag 24 år.. lika gammal som Ingo var när vi träffades. Nu är jag också här. 
 
Helgen består av dop och kalas - på lördag ska min yngsta systerdotter döpas, underbart litet pyre för övrigt. På söndag ska Alva på kalas hos en dagiskompis, det blir maskerad - hon var nyligen på maskerad hos en annan dagiskompis och den dräkten kostade en del, dom är inte helt gratis så jag funderar på om hon ska ha samma dräkt igen eller om jag ska spana efter något lite mer prisvärt. Tål att tänkas på. 
 
Ikväll slängde jag ihop ett kvällsmål till mig själv som blev riktigt riktigt gott - smörstekta äpplen med mandelmjöl och turkisk yoghurt. Jag skulle kunna äta hur många portioner som helst! Krispigt och gott. 
 
När suget sätter in är det inte alltid så lätt att stå emot. Idag lovade jag barnen chokladbollar och gjorde en LCHF variant och istället för havregryn hade jag mandelmjöl och istället för socker hade jag lite lite sötningsmedel. Ett mer hälsosamt val om ni frågar mig - lika gott och det bästa av allt - inget socker! Här hemma äter vi enbart sådant på helgerna.
 
Idag testade jag en ny rätt - det blev fisk med apelsin, ett recept från Arla. En väldigt frisk och smakrik rätt. Den gick hem hos Ingo också som inte är så förtjust i torsk annars men med denna såsen slukade han fisken utan problem och barnen åt också med god aptit så tummen upp!
Imorse klockan 09:00 skrev jag tentan i Material och Miljö och förvånansvärt nog kändes det faktiskt bra. Förra tentan i Oral Hälsa 1 kändes inte alls bra och jag skrev inte speciellt mycket men jag blev godkänd. Trots att denna tentan kändes bra så är jag inte helt säker på mina svar, om dom är rätt, jag kan likväl ha missförstått.. i vilket fall som helst.. jag håller tummarna och hoppas att dom rättar dom snabbt och skickar ut resultatet via mail så vi slipper vänta tills vi kommer tillbaka från praktiken (6 veckor). Jag hoppas även VG tentan i Oral Hälsa 1 skickas ut snart. 
 
Jag sitter just nu och tittar på VG tentan i Material och Miljö och funderar kring om jag ska göra den eller inte.. jag tror nog att jag gör den, jag har gjort alla andra VG tentor men vi får se om tiden räcker till. 
Jaha, då var det snart dags igen.. tentadags! Om bara några få timmar sitter jag där igen.. Jag hoppas vid gud det går bra. Det är alltid lika svårt tycker jag att plugga inför tentor - hur mycket ska man kunna, vad ska man kunna, hur detaljerat, hur djupt? Jag har läst på det vi fått i alla fall och bollat med klassisarna. Nu får det bära eller brista.
Jag sitter och tänker på nästa LIA period som börjar med start nästa måndag och pågår sex veckor framöver. Samtidigt som det ska bli skönt att slippa sitta bakom skolbänken varje dag kommer jag att sakna alla i klassen. Det är med blandade känslor jag går ut  - jag vet att det kommer bli jätteroligt, mina två första veckor var väldigt givande och jag fick göra mycket mer än vad jag behövde men denna LIA perioden kräver lite mer av mig/oss. Vi ska kunna så mycket mer nu - vi ska putsa och polera, arbeta profylaktiskt, skrapa tandsten, ha egna patienter med handledning, ta röntgenbilder, lära oss om datasystemet, assistera självständigt (det kan jag dock) och mycket mer. Jag har världens bästa handledare så jag vet att om det skulle köra ihop sig pushar hon på men ändå är jag nervös, såklart.. höga krav, vill inte göra fel (även fast man lär sig av sina misstag) jag vill kunna allt direkt! Om det ändå vore så väl. Vi får se vad jag säger under vägens gång och när jag är klar med dessa sex veckor. Jag hoppas såklart på det bästa. 
 
 
Idag gjorde jag LCHF våfflor och till det hade jag hallongrädde och jordgubbar - mycket gott men väldigt mäktigt! Efter två våfflor mådde jag faktiskt illa, så mäktigt var det men ack så gott. Tyvärr blev det inte så krispiga som jag ville att dom skulle bli men det är inte hela världen, smaken var bra i alla fall.
Idag började vi klockan 14:00 och då var det dags för föreläsning - vi alla trodde att hon skulle hålla på i minst 1,5 timme men efter 40 minuter var hon färdig. Vi var väl aningen snopna allihop, speciellt de i klassen som reser väldigt långt... finns de som sitter på tåget 8-9 timmar om dagen (tur och retur) och åka så pass långt för 40 minuter kändes väldigt onödigt för den infon vi fick, ja, det kunde vi redan. Men men.. det lilla vi fick reda på var visst intressant och onödigt kanske är fel ord men det hade räckt med att man fått åhörarkopiorna för det pratades inte så mycket runt om. Inget nytt med andra ord och det hon sa var det som stod på pappret vi fick.
 
 
Här är tre träningsböcker jag skulle vilja ha - prio ett är Olga Rönnbergs - träning för nyblivna mammor. Jag tycker hon är en grym inspirationskälla och hennes magcoachingprogram verkar vara outstanding! De andra två är jag också nyfiken på och skulle vilja ha.. någon som läst någon utav dom och vad tyckte ni i så fall?
 
Ikväll tog jag mig en liten cykeltur till Maxi för att köpa Zinksalva och lite andra små saker. Det var otroligt skönt och uppfriskande! Jag saknar att cykla - för några somrar sen brukade jag och mamma cykla 3-4 timmar var och varannan dag och det var så himla skönt! I sommar får jag ta mig några rundor.
 
 
Jag har varit medlem hos Buzzador ganska länge nu och har under den tiden hunnit buzza en hel del. Den här gången är det dags att buzza Oral B's tandkräm och det passar ju bra nu när jag läser till tandsköterska och allt. Jag har faktiskt två prover sen en tidigare föreläsning i skolan så jag vet i alla fall hur det smakar! Om någon av mina vänner som läser bloggen är intresserad av att testa kan ni skicka iväg en kommentar eller maila så fixar vi det.
 
Vill du också bli medlem klickar du HÄR och vill du läsa mer om tandkrämen klickar du HÄR
 
 
Idag gjorde jag i ordning en ostomelett med smörstekta champinjoner
till det hade jag machesallad och röd paprika
Idag fyller min stora älskling år och imorse fixade jag i ordning frukost åt honom. Då jag varit i skolan hela dagen har jag varken kunnat baka eller planera någon maffig middag. Mannen fick själv bestämma mat och det fick bli rester från gårdagen då klockan var så mycket när han kom hem och vi alla var hungriga. Till efterrätt nu på kvällen fick han glasstårta, en chokladkanin och lite kaffe. Presenterna fick han av mig för flera veckor sen - han fick en hoodie från Better Bodies och likaså en snygg orange t-shirt därifrån. Idag fick han av barnen - ett litet cykelhjälpkit med diverse hjälpmedel och en Marabou chokladkaka. 
 
Imorse var det dags för föreläsning igen och denna gången handlade det om composite och för er som inte vet vad det är så är det fyllnadsmaterial. Förr så använde man sig av amalgam men nu har man övergått till plast. Det var mycket information och trött som jag var höll jag på att somna x antal gånger men jag fick med det viktigaste. Vi fick lära oss lite om just composite och hur en lagning går till - detta visste jag redan men det skadar aldrig att höra det en gång till. Vi gick även igenom flera olika material så som glasjonomer, flow, sonic fill, fissurförsegling osv och detta säger er troligtvis ingenting men undrar ni över något är det bara att fråga. Det var en intressant föreläsning i alla fall även fast jag var väldigt trött. 
 
Efter lunch körde vår lärare igenom ett powerpoint program om ergonomi och det var också jätteintressant. Under mina första praktikveckor berättade tandläkaren för mig hur viktigt det var med just ergonomi och att hon aldrig haft problem med sin rygg under sina år i tandvårdsyrket och då kan jag tillägga att hon inte är jättemånga år ifrån pension. Vi fick i alla fall lära oss att det är viktigt att stretcha mellan varven och att inte ha för mycket statiskt arbete - det vill säga att man knappt rör sig, sitter likadant hela tiden, spänner sig. Vi fick lära oss om yrkesskador, varningstecken, tips om hur man skulle tänka under arbetets gång och mellan patienterna, klockpositionen och annan viktig fakta. Lärorik dag.
 
Innan vi fick gå hem gick vi igenom lite angående tandvårdsmässan som är nästa vecka i Danmark som de flesta av oss i klassen ska på och lite information inför LIA 2 (lärande i arbete) som börjar nästa vecka och pågår i 6 veckor framöver. Pirrigt! Jag stötte på min handledare i dörren när jag skulle gå och det kändes skönt att få prata lite då jag varit så nervös men nu känns det bättre - det ska gå bra, jag ska ge allt jag har!
 
 
Igårkväll bakade jag släta kardemummabullar á la LCHF och dom blev jättegoda! För att spexa till dom lite gjorde jag kesellafluff som jag hade emellan - blev som en liten semla, en mycket god semla om jag får säga det själv. Ingo tyckte den såg mycket god ut men rynkade på näsan efter han smakat, haha! Jag gillade det grymt mycket i alla fall och för er som också vill testa kan ni klicka er vidare HÄR för receptet. Tack kusin vitamin för tipset!
 
 
 



 
 
Ikväll efter träningen slängde jag ihop ett gottigt kvällsmål. Då mandelmjölet tog slut förut använde jag mig av kokosmjöl - nackdelen var att kokosmjölet och ägget inte ville samarbeta.. det blev en hård smörja direkt istället för en geggig röra som det blir av mandelmjölet men äh tänkte jag.. jag bredde ut det som en kaka, hade på kesellafluff ovanpå (kesella, kanel, pepparkakskrydda, sötning) och sen skivad banan. Man kan även ha jordgubbar, hallon, låta fantasin flöda. Det var riktigt gott faktiskt! Som en kaka med grädde och banan.
 
Idag gjorde jag minipizzor á la Tasty-Health
 
Hon har så otroligt många recept jag gillar och som jag tänker testa på, detta är ett utav dom. Till topping hade jag ett tunt pestotäcke,  kassler, broccoli, tomat, färska champinjoner, rödlök och lite riven ost. Hur gott som helst! Blev en matlåda till skolan också.
 
 
 
 
Imorse gav jag barnen en canvastavla, vattenfärg och fingerfärg och sen fick de måla hej vilt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag var sista lediga påskdagen för i år och idag är det annandag påsk men även 1 april - skämtdagen! Jag har varken lurat eller blivit lurad. Här hemma har vi bara myst hela dagen lång - vid lunch var vi ute och gick i två timmar med barnen och de passade på att ta en skön långlur. Vi strosade runt bland de nybyggda husen och diskuterade vårt kommande framtida hus, hur det ska se ut, våra drömmar, osv, älskar att göra det. Innan vi gick hem köpte vi med oss släta bullar åt barnen som dom fick till mellis. 
 
Under den senare eftermiddagen låg vi och mös i soffan och kollade på Backyardigans med barnen - jag slumrade faktiskt till en liten stund också, riktigt skönt. När det började närma sig middagsdags tog jag barnen och gick till Netto för att handla lite - passade på att inviga ståplattan och Alva gillade den denna gången - hade en i somras när vi köpte sulkyn men då vägrade hon och vi sålde den till min storasyster. Känns skönt att hon äntligen accepterar den för imorgon börjar vi gå till dagis igen. Jag hoppas vi har vädret med oss. 
 
Ikväll har jag kört ett tabatapass - satt ihop tre olika utifrån mitt gamla styrkeschema som jag tänkte köra måndag, onsdag och fredag och dagarna emellan har jag ännu inte bestämt vad jag ska göra. Återstår att se. Känns bra att vara igång igen i alla fall!
 
 
April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!

Så låter det nog på många håll idag skulle jag tro. Än har jag inte blivit lurad eller lurat någon men så har vi precis gått upp.

Morgonen bjuder på solsken och jag hoppas det håller i sig så vi kan åka till skogen och gå en skön långpromenad. Man får verkligen passa på för man vet aldrig hur länge det håller i sig.

Hoppas ni alla får en bra första april!